Serverda ki Bazı Sorunları Editleme (Geniş Kapsamlı Yardım Konusu)

• HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

unsurreal

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Arkadaşlar server editleme ile alakalı forumda görsel örneklerin çok olduğu gayet açık. Kendi çapımda bir server kurdum. Sadece kardeşimle beraber takılacağım bir server. Ancak kurduğum server da bir takım üstesinden gelemediğim problemler var.

Bunlar ;

-
Kapılarda yazan isimlerle ışınlandığınız yerler uyuşmuyor

-
Haritadaki moblar aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyor guardlar dahil

-
Delos haritasındaki geçişler aktif değil delos a giriş yapamıyoruz

-
En önemlilerinden birisi de rogue skilleri düzgün çalışmıyor.(3'lü 5'li çok yavaş gidiyor)

Bu problemleri az çok bilen birilerinin dahi yardım ederek çözmemizi sağlaması ciddi manada bizden sonrakilere de yardım sağlayacaktır.

Desteklerinizi en kısa zamanda bekliyorum ve gelen destekleri lütfen daha sonra konu okunduğunda başkalarına da yardımcı olacak şekilde başlangıç düzeyinde anlatım ve detaylı yaparsanız sevinirim arkadaşlar.

Sanırım işini bilenler için basit sorunlar ancak başlangıç düzeyinde bilenler için inanın çok zor durumlar.

Cevap: Serverda ki Bazı Sorunları Editleme (Geniş Kapsamlı Yardım Konusu)

uzun zaman önce bu işleri bıraktım o yüzden cogu seyi hatırlamıyorum size çözüm yollarını söyleyeceğim detaylı bir şekilde

-
Kapılarda yazan isimlerle ışınlandığınız yerler uyuşmuyor : emc-luffer-eslant veya hangi mapteyseniz o mapi databasenizde tablolar kısmından zone_info tablosuna gelip mapin hangi smd yi okudugunu bulup server fileslerden map klasörüne gelip o smd yi smd editör ile açıp ışınlandıgında hangi kordinatlara gideceğini editleyebilirsin

-
Haritadaki moblar aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyor guardlar dahil : yön konusunda fazla bir bilgim yok ama internetten yapısık npc sorunu diye aratırsan belki sorununa çözüm olabilir

-Delos haritasındaki geçişler aktif değil delos a giriş yapamıyoruz : yine aynı şekilde delosun okudugu smd ye bakıp o smd yi değiştirmen lazım ancak sorun öyle kalkar

-En önemlilerinden birisi de rogue skilleri düzgün çalışmıyor.(3'lü 5'li çok yavaş gidiyor): sana tavsiyem eski homeko databaselerden birini kur ve ondaki skill_magic tablolarının hepsini kendi databasene import et bununla ilgili videolar ve konular internette mevcut

yapamadıgın birşey olursa "phorsky1"
skype adresim ekle ordan yardımcı olmaya calısırım

Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarınız doğrultusunda kapıları ayarlamaya çalışıyorum şuan. Kurcalayarak öğreneceğim elbet 🙂 Arkadaşlar kapıları editlemek için arkadaşımızın dediği gibi ''Smd Editör'' indirmeniz gerekmektedir.

Burada detaylı anlatım buldum http://www.ko-fox.com/genel-paylasimlar/20084-gateye-yeni-tp-bolgesi-ekleme-ve-editleme-smd.html

Bir sonraki buga gelirsek ;

- GM Komutları çalışmıyor örneğin: +zonechange no. Nasıl düzeltebilirim ?

Arkadaşlar özellikle renklendiriyorum ki siyah yazılar arasında bulmanız daha kolay olsun ve ararken canınız sıkılmasın diye.

GM Komutları tamamen ebenezerin ile alakalıdır. Kodlar değiştirilmiş olabilir.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Bir kaç kişi yardım etmeye çalışıyor sağolsunlar. Oyun içerisindeki kodların ebenezer ile aktifleştirildiğini öğrendim.

Yanlız nasıl değiştirebiliriz yada kayıtlı olanları nasıl öğrenebiliriz yardımcı olursanız sevinirm.

-Smd editör ile kapıları editlemeyi öğrendim ancak kapılardaki ışınlamalar doğru fakat yazan isim ve her kapıdaki ışınlanma kapı isimleri farklı.

Örneğin Asga için tıkladığımda Dodo , Laiba için tıkladığımda Lunar göndermesi gibi. İsimlerin yeri kaymış sanki.

-Homeko datadan veriyi nasıl import edip kendi databaseme aktarabilirim arkadaşlar.

-Görevlerin isimleri ve ödülleri mevcut ancak görevleri alamıyorum doğal olarak da veremiyorum arkadaşlar.

Lütfen açıklamalarınızı başlangıç düzeyinde ve anlaşılır yazınız ki bana ve diğer yeni arkadaşlara kalıcı yardımlarda bulunalım. Herkese teşekkürler.

INSAALLAH SORUNLARI BULURSUN USTA BENLEDE PAYLAŞ

-Smd editör ile kapıları editlemeyi öğrendim ancak kapılardaki ışınlamalar doğru fakat yazan isim ve her kapıdaki ışınlanma kapı isimleri farklı.

Örneğin Asga için tıkladığımda Dodo , Laiba için tıkladığımda Lunar göndermesi gibi. İsimlerin yeri kaymış sanki. " : bütün düzenlemeleri smd editör ile yapabilirsin ama hangi mapin hangi smd yi okudugunu bilmen gerekli onun yerine smdleri değiştirirsen daha rahat ve kullanışlı olur senin için bu gibi map dosyaları ko-fox paylasımlarında var

-Homeko datadan veriyi nasıl import edip kendi databaseme aktarabilirim arkadaşlar.:

illa bir homeko database olması lazım degil herhangi bir databasede olabilir ama güncel yani yakın zamanda paylasılmıs olmasına veya editlenmiş olmasına özen göster import işlemi ise
http://www.ko-fox.com/genel-paylasimlar/29173-sql-database-yukleme-import-export-resimli-anlatim-baslangic-seviyesi-icin-adim-adim-anlatim.html bu linkten bakabilirsin

-Görevlerin isimleri ve ödülleri mevcut ancak görevleri alamıyorum doğal olarak da veremiyorum arkadaşlar. :
görevler map klasöründe ki .evt uzantılı dosyalarla editleniyor göreve tıkladıgında vermeme sebebi evt kodlarında eksik olmasından dolayı onu düzeltmen ve bastan yazman cok ayrı bir uğraş gerektirir. Data klasörü icindeki quest_talk , quest_menu tbl leri evtlerden okudukları kodlara göre calısır yani quest menude yazan 2314(nolu) Quest lamia evt klasorunde 2314 adlı evtden ceker

Geri
Üst Alt
Reklam
Reklam