Win7 64bit'e Sorunsuz SQL2000 ve Server Kurulumu.

• HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

revosta54

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Emek söz konusu %100 bana aittir.Paylaşılırken

(Neronlineworld - revosta54")
yazılması rica olunur.

Sonuçta kimse kul hakkıyla ölmek istemez.

Arkadaşlar uyumluluk sorunu yaşamadan server kurmak isteyenler tam yerine gelediniz.

Öncelikle indirmemiz gerekenler.

1.Virtual Pc(İndir)

2.Windows xp 32 bit.(Siz bulacaksınız)

3.Sql 2000(İNDİR)

4.Server Dosyaları.(Siz Bulacaksınız.)

1.Virtual PC = Buradan İndirin

Virtual PC Kurarken İleri İleri diyerek kurabilirsiniz.

2.Virtual PC içine Windows xp kurulumu.

-Virtual PC açınız.

-Gelen "Virtual PC Console" new tıklatınız.Ve Benim seçtiklerim gibi seçin.

4k60y.png

4k5pl.png

4k5q1.png

4k5ql.png

Arkadaşlar Burada istediğiniz kadar ram verin ama az vermemeye dikkat edin en az 1gb verin.

4k5r2.png

4k5rx.png

4k5sq.png

AŞAĞIDAKİ RESİMDE BİLGİSAYARINIZIN ETHERNET KARTINIZ SEÇİN YOKSA İNTERNET BAĞLANTISI OLMAZ.

4k5t7.png

Bu resimlerdekileri yaptıktan sonra virtual pcye start diyin ve açın.Sonra yukarda CD Menüsüne tıklayın ve XP yi Cd'den Kuracaksanız "Use Physical Drive E:"'yi Tıklatınız Eğer İso dosyası olarak yapacaksanız altıntakini tıklayınız ve Virtual pcyi kapatıp açınız.

AŞAĞIDA ANLATIMDA ÜST MENÜ DEDİĞİM MENÜ.

4k5us.png

-Gördüğünüz gibi normal xp yükleyiniz.

4k5vw.png

4k5x1.png

4k5yp.png

Ve Virtual PC açıldıysa xp olarak tamamdır.

Şimdi En önemli kısım virtual pc ile ana makine arasında bağlantı kurma.

Virtual PC xp açıkken "Action"Menüsünden "İnstall or Update Virtual Machine Additions" Tıklatınız.Yüklemeyi tamamlayın virtual pcde kurulu olan xp yeniden başlatır ve İşlem tamam sürükle bırak yöntemiyle ana makinedekileri sürükleyerek atabilirsiniz.

Şimdi arkadaşlar Herşey Tamam Serveri kurmak için içine Sql 2000 yükleyiniz.Serveri kurduktan sonra ana makineden oyuna girebilmek için resimde işaretli olan kısımı server.ini ye ve tüm server filesin içindeki inilere yazınız.

4k61z.png

VE Sonuç.

soldaki ana makine sağdaki virtual pc.

4k676.png

cok teşekkur ederim

bişey değil arkadaşlar.Yapadıklarınızı konu altından sorabilirsiniz.

XP yi Cd'den Kuracaksanız demişssinde bende cd zaten yok iso var isoyu nasıl kapatıcaz

XP yi Cd'den Kuracaksanız demişssinde bende cd zaten yok iso var isoyu nasıl kapatıcaz

yardim etcek yokmu?

ana makineden nasıl giricez orayı yapamıyorum yardım edin biriniz?

yardim etcek yokmu?

Bu resimlerdekileri yaptıktan sonra virtual pcye start diyin ve açın.Sonra yukarda CD Menüsüne tıklayın ve XP yi Cd'den Kuracaksanız "Use Physical Drive E:"'yi Tıklatınız Eğer İso dosyası olarak yapacaksanız altıntakini tıklayınız ve Virtual pcyi kapatıp açınız.

AŞAĞIDA ANLATIMDA ÜST MENÜ DEDİĞİM MENÜ.

Tam okumamışsın. iyi oku bence.

---------- Yorum eklendi 03:41'da ---------- Önceki yorum 03:40'da ----------

ana makineden nasıl giricez orayı yapamıyorum yardım edin biriniz?

oyunamı ?? virtualden dosyaları sorunsuz anlattıgım gibi açtıysan ana makinede clientin ip yi ağ bağlantılarımdan gösterdiğim yerdeki ip yap ve bağlan gayet basit.

Tam okursanız sorularınızın hepsi var.

benim anlamadığım direk kurulmuyormu? ( ben direk 64 bite sql 2000 kurdum da o yüzden soruyorum )

gosterdigin gibi herşeyi yaptım ip yi de ordaki gibi yazdım ama start vermiyor neden olabilir.!

güzel paylaşım emegine sağlık..

arkadaşlar ne yaptıysam start vermiyor lutfen. bi yardım.

Güzel paylaşım ama benim tercihim bunları yapana kadar,format+32bit xp yüklerim 😀 sorunsuz ulaşır yüklerim.

@Nico düşüncen yalnış bi kere 4gb ve üzeri ram kullanıyorsan xp veya win7 fark etmez 64bit kullanman lazım ve eğer senin dediğin gibi 4gb ram i olan gidip xp 32bit atarsa 2gb görünür 2katını kullanmak varken niye böyle yapsınki 🙂

g4m6c.jpg

Kendi bilgisayarımdan bir tane foto ^^

Back
Top Bottom
Reklam
Reklam