- Reaction score
- 710
Hile Koruması Ekibi hilecilerin gelişimine nasıl ayak uyduruyor?
Herkese selam! Ben Riot'un Vanguard Hile Koruması Ekibi'nden Jose "the3" Chavez. Veri mühendisiyim. Başka bir deyişle ekibimin hilecileri tespit edip onlara karşı aksiyon almak için ihtiyaç duyduğu verileri hızlı ve verimli bir şekilde sağlamakla görevliyim. Özetle sayılarla uğraşıp duruyorum. Verilerle uğraşmak eğlenceli olsa da tüm bunlara bir ara verip Vanguard'ın mevcut durumu hakkında konuşmak istedim.
Aslında Riot "mirageofpenguins"e ulaşıp tıpkı LoL için hazırladığı türden bir yazı yazmasını rica ettim ama kendisi bazı video kayıtlarıyla uğraşması gerektiğini söyleyip beni reddetti. İşte tüm bunlardan ötürü VALORANT PC'de hile koruması, VALORANT Konsol'da fare kullanımının tespiti, Rekabete Dayalı Telafi Sistemi'ne dair planlarımız ve son olarak hesap güvenliği hakkında deneyiminizi baştan sonra değiştirebilecek altın değerinde tavsiyelerle karşınızdayım.
Dört Yıldır Karşılaşmalarınızı Koruyoruz
İnanılır gibi değil ama Vanguard VALORANT'a entegre edileli dört yıl olmuş. Epey uzun bir yolculuk oldu ve bu süreçte hepimizin başından çok şey geçti. Neyse ki hile koruması hâlâ oldukça iyi durumda ve amacımız aynen böyle devam etmesi.O zaman hadi neler yaptığımıza hızlıca göz atalım. Son dört yılda 3,6 milyon hesap hile kullanımından ötürü oyundan uzaklaştırıldı. Yani kabaca her 37 saniyede bir hileci hesabına veda etti! Bu istatistiklere bot kullanımı, hesap şişirme veya hilecilerle kasıtlı olarak sıraya girme gibi eylemlerden ötürü yaptırım uygulanan oyuncuları dahil etmediğimizi belirtelim. Aşağıdaki grafikte oyunun çıkışından itibaren bu eylemlere dair edinilmiş verilerin uzaklaştırma sistemine göre dağılımı yer alıyor.
- Tespit: Açık bir şekilde hile kullanıldığının tespiti neticesinde oyundan uzaklaştırma
- Donanım: İhlalde bulunduğu için mimlenen bir hesabın ihlali tekrarlaması neticesinde uygulanan gecikmeli uzaklaştırma
- Manuel: Manuel inceleme sonrasında bir yetkilinin uyguladığı oyundan uzaklaştırma