- Katılım
- 7 Kasım 2012
- Mesajlar
- 46
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 6
Yeni ve geliştirilmiş Sexy-KO'ya hoşgeldiniz!
Herşeyden önce söylemek isterim ki biz de sizler gibi Sexy-KO nun hayranıyız.
Ve size seneler boyunca sürecek en pürüzsüz Sexy-KO deneyimini yaşatmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız.
Her ay ekstra hediyeler, çeşitli etkinlikler ve büyük ödülleri olan yarışmalar yaparak Sexy-KO için ayırdığınız vaktin karşılığını alabilmenizi sağlayacağız.
Uzatmadan oyun rehberimize geçelim.
20xx client'inde yeni moradon, cospre eşyaları ve alıştığınız birçok şeye ek olarak bütün karakterlerin skillerini USKO ile birebir çalışacak şekilde düzelttik.
Clan sisteminin TUM özellikleri sorunsuz çalışır hale getirildi. (NP bağışı, Alliance, memo, last seen, otomatik/manuel cont bağışı, accredited ve royal clan görevleri ve pelerinleri vs.)
Tüm Savaş Haritaları
Border Defense War
Chaos Dungeon
Juraid Mountain
Bifrost
Lunar war
Gemi Savaşı
Forgotten Temple
İçindekiler
1. Başlangıç
2. Para/Noah
3. Yetenekler
4. Eşyalar
5. PUS
6. Upgrade
7. Ronark Land/CZ
8. Etkinlikler
9. KO Panel
Events
·Juraid Mountain
Merhaba Sexy-Ko Oyuncuları,
Bu konuda JR hakkında bilmediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Rehber niteliğindedir.
- Her gün 19:00 ve 09:00 saatlerinde aktif olacak Juraid Mountain etkinliğine katılabilmek için Eslant bölgesinde bulunan [Reserve Knight Captain]'e gidilmelidir.-
- Level 70 ve üzeri oyuncular bu etkinliğe katılabilir. Katılım saatlerini öğrenmek için Event Takvimi kontrol edilmelidir.
- Ancak Report yemiş oyuncu veya Level 70'den düşme ancak stat ve skill pointlerinde sorun bulunmayan oyuncular bu etkinliğe katılamaz.
- Etkinliğe katıldığınızda %1 Deneyim Puanı kaybedeceğinizi unutmayın. (Ancak Premium sahibi iseniz %0,7 Deneyim Puanı kaybedersiniz.)
Ek Bilgiler
Kazanma Kuralları
Ödüller
* Kazanan Irk *
Green Gem Lv. 70-72
Blue Gem Lv. 73-74
Yellow Gem Lv. 75-76
Red Gem Lv. 77-78
Silver Gem Lv. 79-83
* Kaybeden Irk *
Sadece Black Gem ile ödüllendirilecektir.
BİFROST
Merhaba Sexy-Ko Oyuncuları,
Bu konuda Bi-frost rehberini anlatacağız.
Bifrost'ta ( Ultima haricinde ) 7 farklı yaratık bulunur ve bunlardan 7 farklı fragment düşer. Bunlar Hristiyanlık inancındaki Peder I. Gregory tarafından belirlenmiş ölümcül 7 günahı temsil etmektedir.
Giriş Bölümü Resimde Gördüğünüz Yerdedir ve saati dolduğunda açılmaktadır.
Lust, Lechery (Şehvet)
Envy, Jealousy (Kıskançlık)
Greed (Hırs)
Arrogance (Kibir)
Gluttony (Açgözlülük)
Rage, Wrath (Öfke)
Sloth (Tembellik)
Bifrost’a nasıl gidebilirim?
Ronark Land’a eklenen yeni bir bölge olan Bifrost’a gidebilmek için günün belli saatlerinde bowl’da Bifrost Monument savaşı olur. Monument’i kırıp savaşı kazanan ırk, Bifrost’a 30 dakika daha erken girebilme hakkını kazanır. 30 dakika sonra kaybeden ırk da Bifrost’a girebilir. Bifrost içinde karşı ırk ile PvP yapılabilir!!!
Bifrost’ta neler var?
Bifrost’ta 7 ölümcül günahı simgeleyen yaratıklar bulunur. Bu yaratıkları kesip içlerinden çıkan o günaha ait Fragment’leri yada High Class itemleri düşürebilirsiniz.
ULTIMA’ya nasıl gidebilirim?
Ultima’ya Nexious Maze’nin (gas room/gaz odası) tam ortasındaki teleport kapısından gidebilirsiniz.Ama dikkatli olun.Gaz odasında her 30 saniyede bir 400 damage yiyorsunuz. Teleport Gate’ye geldiğnizde Ultima’ya geçebilmek için orda bulunan NPC’ye 7 ölümcül günahı simgeleyen Fragment’lerden 1 er tane vermek zorundasınız. Bunun için de o Fragment’leri çıkarana kadar yukarda gösterdiğim yaratıklardan kesmek zorundasınız.
Bifrost’ta kazandığım Fragment’ler ne işe yarar?
Bu Fragment’leri moradon’da bulunan Chaotic Generator’da kullanabilirsiniz. Chaotic Generator bir slot makinesi gibi çalışır. Fragment’i oraya koyup Start butonuna bastığnızda rastgele itemler görünür ve Stop butonuna basıp bunlardan birini kazanabilirsiniz. Chaotic Generator’dan Blessed Scroll’lar, Armor, Weapon Enchant Scroll’lar, High Class itemler, yepyeni unique itemler yada 7 Fragment’ten birini düşürebilirsiniz.
BDW
Merhaba Değerli Sexy-KO Oyuncularıı,
Bu konuda BDW hakkında bilmediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Rehber niteliğindedir.
Border Defanse War etkinliği saati yaklaştığında ekranınızın ortasında bir buton çıkar ve "Join" ile katılabilir, "Cancel" ile geri iptal edebilirsiniz.
Genel Bilgiler
- Tüm oyuncular aynı gün içerisinde tüm Border Defense War etkinliklerine girilebilir.
- En düşük giriş seviyesi 59 en yüksek giriş seviyesi 83'dir.
- Savaşlar 8v8 şeklinde gerçekleşir.
- Savaş süresi 30 dakikadır ve oyuncular giriş yaptıktan sonra parti kurabilirler.
- Partilerde ki karakterler, kendilerine ait tüm yetenekleri kullanabilirler.
- Ölen bir karakter yeniden kendi bölgesinde doğarak savaşa devam edebilir.
- Ölen bir karakter belli bir süre sonra kalkmazsa direkt olarak Moradon bölgesine gönderilir.
Ödüller
- Kazanan takımın oyuncuları, "Red Treasure Chest" kazanır. Bu kutu Moradon'daki [Operator]Moira'dan kırdırılarak eşya kazanılır.
- Kazanan ve kaybeden partide bulunan tüm oyuncular belli oranda tecrübe puanı kazanır.
- Tecrübe puanı kazanımını belli oranda arttıran scroll kazanılır.
- 58 ve üzeri seviye Border Defense War'dan itibaren oyuncular öldüklerinde National Point kaybederler, düşmanı öldüren oyuncularsa National Point kazanırlar.
- Kazanan taraf, 62. seviye yeteneklerinin açılabilmesi (aktif hale gelebilmesi) için gerekli olan "Certificate of Victory" adlı eşyayı kazanır.
CHAOS
Bu konuda Chaos hakkında bilmediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Rehber niteliğindedir.
Temel Yetenekler ;​
Chaos Küp Yetenekleri ;
Bu yetenekler Chaos'ta Chaos Küpler toplanarak elde edilebilir. 3 şekli mevcuttur ve rütbeye göre düzenlenir. Chaos Küplerini toplayabilmek için mouse unuzla küpe iki kere tıklamanız yeterlidir.​
1. 2. ve 3. olan oyunculara ne verilir ?
Mavi Kutu - Voucher of oracle ve EXP vermektedir.
4. 5. 6. ve 7. olan oyunculara ne verilir ?
Yeşil kutu ve EXP vermektedir.
7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. ve 14. olan oyunculara ne verilir ?
Kırmızı kutu ve EXP vermektedir.
15. olan oyuncuya ne verilir ?
Sadece EXP kestiği player sayısı kadar vermektedir.
Chaos Wing Nedir?
Chaos etkinliğinde ilk üç sıraya girmiş oyuncular, kırdırdıklarında kanat alabilecekleri "Voucher of Oracle" eşyasını kazanırlar. Bu eşyayı Moradon bölgesinde bulunan [White Shadow Captin] Sirin'e götürerek, dilerlerse Coin karşılığı ya da Power Up Store üzerinden edinebilecekleri "Ancient Text" eşyasını kullanarak kanatlarını alabilirler. Ayrıca etkinlik sonunda katılmış olan herkese verilen "Voucher of Chaos" eşyasından 5 adet toplayarak, kanat alabilme şansları da bulunmaktadır.
BAŞLANGIÇ İTEMLERİ
PRIEST WARRIOR ROGUE MAGE
Dragon tooth hammer +8 Raptor +8 2x Shard +8 Elixir staff +8
Personal Shield +4 2x Warrior Earring 2x Rogue Earring 2x Mage Earring
2x Cleric Earring 2x Ring of Courage 2x Ring of Life 2x Ring of Magic
2x Ring of Life Iron Set Iron Set Iron Necklace
Iron Set Shell Set +8 Shell Set +8 Iron Set
Shell Set +8
Başlangıç Paketi
Öncelikle Herkese Merhaba,
Yeni hesap açan veya yeni gelen oyuncularımız için oyuna yeni başlangıç itemleri eklemiş bulunmaktayız.
Bu itemler aşağıdaki resimdeki gibidir.
Aşağıdaki adımları takip ederek Moradon bölgesinde [Peddler] Hemes Npc'sinde bu itemleri kullanabilirsiniz:
Fire Bloody Staff will give you, Scorching Staff (+8)
Ice Bloody Staff will give you, Oasis Staff (+8)
Lightning Bloody Staff will give you, Chaotic Staff (+8)
Bloody Dagger will give you 2x Cold-Hearted Dagger (+8)
NOT: UNUTMAYIN!!
Tüm bu yeni itemler 5 gün kullanım süresi vardır. Daha sonra, bu yeni itemler karakterden silinecektir.
Oyunla İlgili Bilinmesi Gerekenler
1. Başlangıç
Moradonda başlarsınız.
Level: 80
Ekipman: Full shell +8 tüm karakterler için
Priest – Dragon tooth hammer +8, Shield of <selfname> +4, 2x Cleric Earring, 2x Ring of Life, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
Warrior – Raptor +8, 2x Warrior Earring, 2x Ring of Courage, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
Rogue – 2x Shard +8, 2x Rogue Earring, 2x Ring of Life, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
Mage – Elixir staff +8, 2x Mage Earring, 2x Ring of Magic, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
(başlangıç eşyaları takas edilememektedir, en yüksek ekipman seviyesi +8, en yüksek takı seviyesi +0 olarak ayarlanmıştır)
Moradondaki merdivenin başında bulunan [Weapon Seller] adlı NPC'den Mirage Sword +8 , Raptor +8, Shard +8, Toto-impact +8, Iron Impact +8, gibi high class silahları ve +8 zırhları satın alabilirsiniz.
ilver Bar dropları moradondaki worm, kecoon ve bandicotlara eklendi.
Edinmek için paraya ihtiyacınız olacak şeyler :
Buff Kağıtları – Her birini 55m'den (2000 HP, 350 AC, Speed-Up, Attack Power, Lion Scroll, +15 Stat Scrolls, 1x Resurrection Scroll, TP Scroll)
olmak üzere moradondaki merdivenin başında bekleyen Kole Esen NPC'sinden edinebilirsiniz.
Ek olarak sundrieste bulunan Armor ve Weapon Enchant Scrolları için de para gerekmekte.
Master kağıtları – Her birini 55m'den (magic shield, absolute power, scream, mage lvl54 lvl57 skill kağıtları) olmak üzere yine Kole Esen NPC'sinden edinebilirsiniz.
3. Yetenekler
Diğer serverların aksine 15% hasar azaltımı sağlamak için (absoluteness/matchless) master yeteneklerine 10 puan eklemeniz gerekmektedir.
20xx Client özelliklerine uygun, USKO'daki gibi birebir uyumlu olması için bütün skilleri düzellttik, böylelikle sunucumuz eşsiz hale gelmiştir.
Rogue
Critical point – Kritik hasar, pot çiftleme, minör çiftleme, drain çiftleme
Blinding - hedefi birkaç saniyeliğine kör etme
Beast hiding – birkaç saniyeliğine görünmezlik
Source marking – Rogue karakterlerin görünmezlik kullanmasını 2 dakikalığına engelleme
Weapon cancellation - Hedefin silahlarını düşürüp hasarını belli bi miktarda azaltma.
Archer
Arrow Shower (5li ok) Cooldown eklenmedi. Okçu karakter oynamayı sevenler için okçu combosu ve skilleri düzeltildi.
Warrior
Shock stun - Belli oranda 1 saniyeliğine hedefi kilitler
Mage
Fire/ice/lightning armor – İlk vuran kişiye hasar verir
Vampiric fire – resistance farketmezsizin 300 300 hasar veren bir zehir yollar
Blink – able to teleport further 20 meters
Freezing distance – hedefi buz içine hapsedip hareket etmesini, skill kullanmasını ve town atmasını önler
Light shock - etki alanındaki herkesi belli bir süreliğine
Mana shield – mana kullanarak %15 hasar emer.
Instantly magic - bir sonraki yeteneğin bekleme süresini ortadan kaldırır
Minor resist - etki alanında kalan düşmanların resistlerini birkaç saniyeliğine %20 azaltır ve üstüne resistance skilli kullanılmasını önler.
Priest
Elysian web - etki alanındaki herkesin resist'lerini %30 artırır. (Yalnızca aynı ırk için geçerli)
Curse refraction - Bütün debuff yeteneklerini 10 saniye boyunca engeller ve belli oranda kullanan kişiye geri yansıtır.
Counter curse - Bütün debuff yeteneklerini 10 saniye boyunca engeller.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Eşyalar
Başlangıç eşyaları belli oranda yeterli gelecektir, fakat CZ de en iyi imkanlara sahip olmak için edinmeniz tavsiye edilen eşyalar aşağıdadır.
Warrior
Takılar - 2x WE (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant), 2x Minotaur's Earring (juraid mountain), String of Skulls (juraid mountain), Sash of Sorrows (juraid mountain) Ring of Felankor(Felankor's Lair), Hero's Valor (Juraid mountain)
Silahlar - Gigantic axe (samma, eslant/CZ), Avedon (bifrost), Lugias (bifrost), Hell Breaker (forgotten temple, PUS), Alternatif olarak: Sword of <selfname> (PUS), Spear of <selfname> (PUS)
Kalkan - Scorpion shield (shaula, eslant/CZ/emc/luferson), Chitin Shield (PUS)
Rogue
Takılar - 2x RE (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant), 2x Howling Rooster (juraid mountain), Skeleton belt (+30 gr, talos, eslant), 2x Legionnaire Band (juraid mountain), Judicious Belt (juraid mountain)
Silahlar - Sherions (bifrost), alternatively: Dagger of <selfname>(PUS), Cold-Hearted Daggers (juraid mountain, PUS), Dark vane (forgotten temple), Bow of <selfname> (PUS), Eagle's Eye (juraid mountain, PUS)
Kalkan - Scorpion shield +0 Chitin shield +0
Mage
Takılar - 2x CE/WE (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant), Flame/Imir/Foverin/Shio Tears rings (bifrost), 2x Lich King's Pride (juraid mountain), 2x Legionnaire Band (juraid mountain)
Silahlar - Hell Blood/Garp/Elysium (bifrost), Scorching/Oasis/Chaotic staff (juraid mountain, PUS), Wreath/Glacier/Lightning erenion (forgotten temple) Alternatif olarak : Staff of <selfname>, Pole of <selfname> (PUS)
Kalkan - Scorpion shield, Chitin shield
Priest
Takılar - 2x CE/WE (+20/fr/gr/lr, harpy queen, eslant), Glass belt (talos, eslant), 2x Lilime's Enticement (juraid mountain), 2x Hero's Valor/Legionnaire Band (juraid mountain), light Belt of Life (juraid mountain), String of Skulls (juraid mountain)
Lightning belt (+50 lr, talos, eslant), (gerektiğinde giymek için)
Silahlar - Lycaon hammer (lycaon, CZ), alternatively: Smite hammer (forgotten temple), Holy animor (bifrost), Stone Splitter (juraid mountain). BP: Iron impact (Weapon Seller npc), Hell Breaker (forgotten temple, PUS), Personal Sword (PUS)
Kalkan - Scorpion shield, Chitin shield, Defender of the Lord (forgotten temple), Large kite shield +5/40 dd (felankor)
Weapon defences
Anti-Weapon defans (spear def, dagger def vb.) dropları Felankor ve Isiloon'a eklenmiştir.
G1-G2-G3 dd dropları isiloon'dan, G4 FP +6 DD25'ler yalnızca Felankor'dan düşmektedir.
G1-G2-G3 dd dropları Ancient ve Treant e düşük oranla eklenmiştir.
5. PUS
PUS sistemimiz düzenli bir biçimde organize edilmiş ve tüm özellikleri kullanılabilir hale getirilmiştir.
Zırh
Valkyrie, Gryphon and Bahamut setleri ve tüm bonusları eklendi - Set = 800kc (500+300)
PUS'tan çektiğinizde sertifika halinde gelir ve bu süre zarfında takas edilebilir ayrıca herhangi bir kullanım süresi yoktur.. [Peddler] Hermes NPC'sinde kırdırıldıktan sonra takas edilemez hale gelir ve 1 aylık kullanım periyodu başlar.
Pathos Gloves
Pathos Eldivenleri her class için ayrı attack ve defence bonusu ayarlanabilir olarak eklendi.
PUS'tan çektiğinizde sertifika halinde gelir ve bu süre zarfında takas edilebilir ayrıca herhangi bir kullanım süresi yoktur. [Peddler] Hermes NPC'sinde kırdırıldıktan sonra takas edilemez hale gelir ve 1 aylık kullanım periyodu başlar.
Magic Bag
Her karakter için 2 Magic Bag kullanılabilir. Çantanızdaki eşyaları saklamak için ekstra yer sağlar.
PUS'tan çektiğinizde sertifika halinde gelir ve bu süre zarfında takas edilebilir ayrıca herhangi bir kullanım süresi yoktur. [Trainer] Kate NPC'sinde kırdırıldıktan sonra takas edilemez hale gelir ve 1 aylık kullanım periyodu başlar.
Silahlar
PUS'ta satılan silahlar ''Eşyalar'' kısmında verilmiştir. PUS'taki silahlar CZ'de daha iyi pk yapmanız için gerekli değildir. Neredeyse her kullanıcı oyun içinde edinilebilen silahlarla aynı seviyede PK yapabilir seviyededir. Fakat yine de ekstraları bulunmaktadır. örnek olarak Dagger of <selfname> ekstra +8 health bonus ve 16 resistance vermektedir.
Cold-Hearted Dagger +8 :Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Tüm <selfname> (70 görevi) silahları takas edilemez ve PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Hell Breaker +8 : Takas edilebilir, Rebirth basılabilir, kullanım süresi yoktur.
Chitin Shield +0 : Takas edilebilir, Rebirth basılabilir, kullanım süresi yoktur.
Eagle Eye +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Chaotic Staff +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Scorching Staff +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Oasis Staff +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
War Premium
Yeni War Premium hizmeti, PK servera göre düzenlenmiştir. PvP'den gelen npleri 14 artırmaktadır. Ayrıca kırdırdığınızda bedava 1 adet Trina's Piece mail kutunuza gelecektir. Tüm bonuslarını görmek için PUS'a bakınız.
War Premium'unuzu 2500kc'den alabilirsiniz, kırdırıldıktan sonra 1 aylık kullanım süresi vardır.
Eşya Kilitleme Sistemi - Bu seçenek her inn hostes NPC sinde ücretsiz kullanılabilir.
Rebirth kağıtları : Sexy-KO bir PK serverı olduğundan dolayı rebirth kağıtları PUS'a eklenmiştir. Eşyanızın parlaması dışında başka bir bonus vermemektedir.
(Tekli satılır, 100kc)
TS Kağıtları : Hera, Cougar, Menissiah ve Patrick Ts kağıtları Human ve Orc için 20li paketler halinde 200kc den PUS'a eklemiştir. Her bir kağıdın 1 saatlik süresi vardır.
Nick Değiştirme Kağıdı (NCS) : Karakterinizin ID'sini değiştirmek için kullanabilirsiniz (2000kc)
NP Kurtarma : Eğer çantanızda bu eşya varsa clanınızdan çıktığınız takdirde bağışlamış olduğunuz bütün NP'nizi geri alabilirsiniz. (3000kc)
Dragon Wing / Alencia Wing! : Kanatlarımız eklenmiştir
Notlar :
Sunucumuzun en güzel yanı PUS eşyalarının oyunda edinilebilenlerle arasında bir güç farkının olmaması ve diğer sunuculara kıyasla gayet ucuz olmasıdır.
Yukarıda listelenen silahlar ve zırhlar tamamen opsiyoneldir ve PK yapmanız için kesinlikle gerekli değildir. Bu sunucuda farkı yaratacak olan sizin yeteneğinizdir.
PUS içinde bulunan en önemli eşya Chitin Shield'dır. Fakat bu eşya alındığı takdirde tamamen takas edilebilir ve süresizdir, ve oyunda çoğu kişi oyun içi eşyaları satın almak için Chitin Shield kullanmaktadır.
Unutmayın ki PUS'un amacı yalnızca sunucuyu geliştirmektir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
6.Upgrade
Oyun içinde bulunan tüm unique'ler +6 ya sorunsuz 100% geçmektedir.
Non-Unique eşyalar +8'e 100% geçmektedir
Yalnızca Chitin Shield +8 ye 100% geçme şansına sahiptir.
+6 to +7 = 50%
+7 to +8 = 30%
(Trina's Piece +20% şans ekler) - PUS'tan edinebilirsiniz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
7. Ronark Land/CZ
Ronark Land
Farkedeceğiniz ilk şey 2 Irkın herzaman dengeli olmadığı olacaktır, ikinci şey ise ölü olduğunuzdur. Bu yüzden;
Tüyolar:
ServerDrop List
[h=1]Scroll +8 Silah ve Kıyafetleri Nereden Bulabilirim?[/h]
Herşeyden önce söylemek isterim ki biz de sizler gibi Sexy-KO nun hayranıyız.
Ve size seneler boyunca sürecek en pürüzsüz Sexy-KO deneyimini yaşatmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız.
Her ay ekstra hediyeler, çeşitli etkinlikler ve büyük ödülleri olan yarışmalar yaparak Sexy-KO için ayırdığınız vaktin karşılığını alabilmenizi sağlayacağız.
Uzatmadan oyun rehberimize geçelim.
20xx client'inde yeni moradon, cospre eşyaları ve alıştığınız birçok şeye ek olarak bütün karakterlerin skillerini USKO ile birebir çalışacak şekilde düzelttik.
Clan sisteminin TUM özellikleri sorunsuz çalışır hale getirildi. (NP bağışı, Alliance, memo, last seen, otomatik/manuel cont bağışı, accredited ve royal clan görevleri ve pelerinleri vs.)
Tüm Savaş Haritaları
Border Defense War
Chaos Dungeon
Juraid Mountain
Bifrost
Lunar war
Gemi Savaşı
Forgotten Temple
İçindekiler
1. Başlangıç
2. Para/Noah
3. Yetenekler
4. Eşyalar
5. PUS
6. Upgrade
7. Ronark Land/CZ
8. Etkinlikler
9. KO Panel
Events
·Juraid Mountain
Merhaba Sexy-Ko Oyuncuları,
Bu konuda JR hakkında bilmediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Rehber niteliğindedir.

- Her gün 19:00 ve 09:00 saatlerinde aktif olacak Juraid Mountain etkinliğine katılabilmek için Eslant bölgesinde bulunan [Reserve Knight Captain]'e gidilmelidir.-
- Level 70 ve üzeri oyuncular bu etkinliğe katılabilir. Katılım saatlerini öğrenmek için Event Takvimi kontrol edilmelidir.
- Ancak Report yemiş oyuncu veya Level 70'den düşme ancak stat ve skill pointlerinde sorun bulunmayan oyuncular bu etkinliğe katılamaz.
- Etkinliğe katıldığınızda %1 Deneyim Puanı kaybedeceğinizi unutmayın. (Ancak Premium sahibi iseniz %0,7 Deneyim Puanı kaybedersiniz.)

Ek Bilgiler
- Juraid Mountain içerisinde savaş yöntemi 8 vs 8 şeklindedir.
- Savaş süresi 50 dakikadır, içeri girildiğinde parti otomatik olarak kurulur.
- Her alanda ortaya çıkan tüm canavarlar öldürüldüğünde, yeni alana geçiş kapısı açılır.
- 10 dakika içerisinde tüm canavarlar öldürülememişse, kapı otomatik olarak açılır.
Kazanma Kuralları
- İhtimal #1 Deva Bird'ü öldüren ve merkez bölgeyi koruyan ırk etkinliği kazanır.
- İhtimal #2 Eğer 50 dakikanın sonunda Deva Bird öldürülmemiş ise en fazla Kill sayısına sahip olan ırk etkinliği kazanır.






Ödüller
- Juraid'de her canavar öldürüldüğünde farklı türde gemler kazanılır.
- Moradon'da yer alan Chaos Generator ile gemler kırdırılabilir.
* Kazanan Irk *
Green Gem Lv. 70-72
Blue Gem Lv. 73-74
Yellow Gem Lv. 75-76
Red Gem Lv. 77-78
Silver Gem Lv. 79-83
* Kaybeden Irk *
Sadece Black Gem ile ödüllendirilecektir.
BİFROST
Merhaba Sexy-Ko Oyuncuları,
Bu konuda Bi-frost rehberini anlatacağız.
Bifrost'ta ( Ultima haricinde ) 7 farklı yaratık bulunur ve bunlardan 7 farklı fragment düşer. Bunlar Hristiyanlık inancındaki Peder I. Gregory tarafından belirlenmiş ölümcül 7 günahı temsil etmektedir.
Giriş Bölümü Resimde Gördüğünüz Yerdedir ve saati dolduğunda açılmaktadır.


Lust, Lechery (Şehvet)
Envy, Jealousy (Kıskançlık)
Greed (Hırs)
Arrogance (Kibir)
Gluttony (Açgözlülük)
Rage, Wrath (Öfke)
Sloth (Tembellik)







Bifrost’a nasıl gidebilirim?
Ronark Land’a eklenen yeni bir bölge olan Bifrost’a gidebilmek için günün belli saatlerinde bowl’da Bifrost Monument savaşı olur. Monument’i kırıp savaşı kazanan ırk, Bifrost’a 30 dakika daha erken girebilme hakkını kazanır. 30 dakika sonra kaybeden ırk da Bifrost’a girebilir. Bifrost içinde karşı ırk ile PvP yapılabilir!!!
Bifrost’ta neler var?
Bifrost’ta 7 ölümcül günahı simgeleyen yaratıklar bulunur. Bu yaratıkları kesip içlerinden çıkan o günaha ait Fragment’leri yada High Class itemleri düşürebilirsiniz.
ULTIMA’ya nasıl gidebilirim?
Ultima’ya Nexious Maze’nin (gas room/gaz odası) tam ortasındaki teleport kapısından gidebilirsiniz.Ama dikkatli olun.Gaz odasında her 30 saniyede bir 400 damage yiyorsunuz. Teleport Gate’ye geldiğnizde Ultima’ya geçebilmek için orda bulunan NPC’ye 7 ölümcül günahı simgeleyen Fragment’lerden 1 er tane vermek zorundasınız. Bunun için de o Fragment’leri çıkarana kadar yukarda gösterdiğim yaratıklardan kesmek zorundasınız.
Bifrost’ta kazandığım Fragment’ler ne işe yarar?
Bu Fragment’leri moradon’da bulunan Chaotic Generator’da kullanabilirsiniz. Chaotic Generator bir slot makinesi gibi çalışır. Fragment’i oraya koyup Start butonuna bastığnızda rastgele itemler görünür ve Stop butonuna basıp bunlardan birini kazanabilirsiniz. Chaotic Generator’dan Blessed Scroll’lar, Armor, Weapon Enchant Scroll’lar, High Class itemler, yepyeni unique itemler yada 7 Fragment’ten birini düşürebilirsiniz.
BDW
Merhaba Değerli Sexy-KO Oyuncularıı,
Bu konuda BDW hakkında bilmediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Rehber niteliğindedir.

Border Defanse War etkinliği saati yaklaştığında ekranınızın ortasında bir buton çıkar ve "Join" ile katılabilir, "Cancel" ile geri iptal edebilirsiniz.
Genel Bilgiler
- Tüm oyuncular aynı gün içerisinde tüm Border Defense War etkinliklerine girilebilir.
- En düşük giriş seviyesi 59 en yüksek giriş seviyesi 83'dir.
- Savaşlar 8v8 şeklinde gerçekleşir.
- Savaş süresi 30 dakikadır ve oyuncular giriş yaptıktan sonra parti kurabilirler.
- Partilerde ki karakterler, kendilerine ait tüm yetenekleri kullanabilirler.
- Ölen bir karakter yeniden kendi bölgesinde doğarak savaşa devam edebilir.
- Ölen bir karakter belli bir süre sonra kalkmazsa direkt olarak Moradon bölgesine gönderilir.
Ödüller
- Kazanan takımın oyuncuları, "Red Treasure Chest" kazanır. Bu kutu Moradon'daki [Operator]Moira'dan kırdırılarak eşya kazanılır.
- Kazanan ve kaybeden partide bulunan tüm oyuncular belli oranda tecrübe puanı kazanır.
- Tecrübe puanı kazanımını belli oranda arttıran scroll kazanılır.
- 58 ve üzeri seviye Border Defense War'dan itibaren oyuncular öldüklerinde National Point kaybederler, düşmanı öldüren oyuncularsa National Point kazanırlar.
- Kazanan taraf, 62. seviye yeteneklerinin açılabilmesi (aktif hale gelebilmesi) için gerekli olan "Certificate of Victory" adlı eşyayı kazanır.
CHAOS
Bu konuda Chaos hakkında bilmediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Rehber niteliğindedir.
Temel Yetenekler ;​
- Spirit Sword : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Düşmana 1000 puan hasar verir.
- Ice Counter : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Bir düşmana 1000 puan hasar verip hızını ve hareketini yavaşlatır.
- Fire Sword : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Bir mesafeden ateş topu fırlatır ve anında 3000 puan hasar verir.
- Tears of Angel : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Anında 1000 Hp sağlar.
- Sprint : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Belirli bir zaman için hareket hızını arttırır.
- Ice Sword : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Zamanla 3000 puan hasar veren mesafeli bir saldırı yapar.
- Stealth : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur. Kullanıcıya, kullanıcının saldırı yapmadığı 80 saniyelik bir zaman diliminde görünmezlik sağlar. Ancak görünmezlik, bir büyü yapmaya çalışırken saldırıya uğrama durumunda ya da belli bir mesafede hasar alınırsa kaybolur.
- Stun Lighting : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur. 2000 puan elektrik hasarı verir. Ayrıca, zaman zaman bir düşmanın hareketliliğini ortadan kaldırabilir.
- Poison Knife : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.Hefefin o anki sağlık puanının % 20 sine denk gelen bir hasar verir.
- Throw Stones : Bu temel yetenek chaos savaşı başlarken kullanıma açık olur.10 puan hasar verir ve birden fazla hisabet sağlayabilir.
Chaos Küp Yetenekleri ;
Bu yetenekler Chaos'ta Chaos Küpler toplanarak elde edilebilir. 3 şekli mevcuttur ve rütbeye göre düzenlenir. Chaos Küplerini toplayabilmek için mouse unuzla küpe iki kere tıklamanız yeterlidir.​
- Light Pit : Bu yetenek Chaos küpü sayesinde öğrenilebilir. Hreket hızını geici olarak %200 arttırır. Sprint özelliği ile birlikte kullanılamaz.
- Drain Restore : Bu yetenek Chaos küpü sayesinde öğrenilebilir, 20 saniyelik bir zaman diliminde 1000 sağlık puanı sağlar.
- Killing Blade : Bu yetenek Chaos küpü sayesinde öğrenilebilir, kullanan kişiye düşmanın ölümcül bir noktasını hedefleyerek bir seferde öldürme imkanı sağlar.

1. 2. ve 3. olan oyunculara ne verilir ?
Mavi Kutu - Voucher of oracle ve EXP vermektedir.
4. 5. 6. ve 7. olan oyunculara ne verilir ?
Yeşil kutu ve EXP vermektedir.
7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. ve 14. olan oyunculara ne verilir ?
Kırmızı kutu ve EXP vermektedir.
15. olan oyuncuya ne verilir ?
Sadece EXP kestiği player sayısı kadar vermektedir.
- Wings of Assasin (Katil Kanatları)
- Wings of Steel (Çelik Kanatlar)
- Wings of Warrior (Savaşçı Kanatları)​
Chaos Wing Nedir?
Chaos etkinliğinde ilk üç sıraya girmiş oyuncular, kırdırdıklarında kanat alabilecekleri "Voucher of Oracle" eşyasını kazanırlar. Bu eşyayı Moradon bölgesinde bulunan [White Shadow Captin] Sirin'e götürerek, dilerlerse Coin karşılığı ya da Power Up Store üzerinden edinebilecekleri "Ancient Text" eşyasını kullanarak kanatlarını alabilirler. Ayrıca etkinlik sonunda katılmış olan herkese verilen "Voucher of Chaos" eşyasından 5 adet toplayarak, kanat alabilme şansları da bulunmaktadır.
BAŞLANGIÇ İTEMLERİ
PRIEST WARRIOR ROGUE MAGE
Dragon tooth hammer +8 Raptor +8 2x Shard +8 Elixir staff +8
Personal Shield +4 2x Warrior Earring 2x Rogue Earring 2x Mage Earring
2x Cleric Earring 2x Ring of Courage 2x Ring of Life 2x Ring of Magic
2x Ring of Life Iron Set Iron Set Iron Necklace
Iron Set Shell Set +8 Shell Set +8 Iron Set
Shell Set +8

GEAR UPGRADE LIMIT: +8
ACCESSORIES UPGRADE LIMIT : +0
ARMOR
WEAPONS
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Para/Noah
Silver Bar Drop = Worm, Kecoon, Bandicot (Moradon)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
PUS
PUS sistemimiz düzenli bir biçimde organize edilmiş ve özellikleri kullanılabilir hale getirilmiştir.
ACCESSORIES UPGRADE LIMIT : +0
ARMOR

WEAPONS

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Para/Noah
Silver Bar Drop = Worm, Kecoon, Bandicot (Moradon)

----------------------------------------------------------------------------------------------------
PUS
PUS sistemimiz düzenli bir biçimde organize edilmiş ve özellikleri kullanılabilir hale getirilmiştir.

Başlangıç Paketi
Öncelikle Herkese Merhaba,
Yeni hesap açan veya yeni gelen oyuncularımız için oyuna yeni başlangıç itemleri eklemiş bulunmaktayız.
Bu itemler aşağıdaki resimdeki gibidir.

Aşağıdaki adımları takip ederek Moradon bölgesinde [Peddler] Hemes Npc'sinde bu itemleri kullanabilirsiniz:

Fire Bloody Staff will give you, Scorching Staff (+8)
Ice Bloody Staff will give you, Oasis Staff (+8)
Lightning Bloody Staff will give you, Chaotic Staff (+8)
Bloody Dagger will give you 2x Cold-Hearted Dagger (+8)

NOT: UNUTMAYIN!!
Tüm bu yeni itemler 5 gün kullanım süresi vardır. Daha sonra, bu yeni itemler karakterden silinecektir.
Oyunla İlgili Bilinmesi Gerekenler
1. Başlangıç
Moradonda başlarsınız.
Level: 80
Ekipman: Full shell +8 tüm karakterler için
Priest – Dragon tooth hammer +8, Shield of <selfname> +4, 2x Cleric Earring, 2x Ring of Life, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
Warrior – Raptor +8, 2x Warrior Earring, 2x Ring of Courage, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
Rogue – 2x Shard +8, 2x Rogue Earring, 2x Ring of Life, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
Mage – Elixir staff +8, 2x Mage Earring, 2x Ring of Magic, Iron Necklace, Iron Belt (Takas edilemez)
(başlangıç eşyaları takas edilememektedir, en yüksek ekipman seviyesi +8, en yüksek takı seviyesi +0 olarak ayarlanmıştır)
Moradondaki merdivenin başında bulunan [Weapon Seller] adlı NPC'den Mirage Sword +8 , Raptor +8, Shard +8, Toto-impact +8, Iron Impact +8, gibi high class silahları ve +8 zırhları satın alabilirsiniz.
ilver Bar dropları moradondaki worm, kecoon ve bandicotlara eklendi.
Edinmek için paraya ihtiyacınız olacak şeyler :
Buff Kağıtları – Her birini 55m'den (2000 HP, 350 AC, Speed-Up, Attack Power, Lion Scroll, +15 Stat Scrolls, 1x Resurrection Scroll, TP Scroll)
olmak üzere moradondaki merdivenin başında bekleyen Kole Esen NPC'sinden edinebilirsiniz.
Ek olarak sundrieste bulunan Armor ve Weapon Enchant Scrolları için de para gerekmekte.
Master kağıtları – Her birini 55m'den (magic shield, absolute power, scream, mage lvl54 lvl57 skill kağıtları) olmak üzere yine Kole Esen NPC'sinden edinebilirsiniz.
3. Yetenekler
Diğer serverların aksine 15% hasar azaltımı sağlamak için (absoluteness/matchless) master yeteneklerine 10 puan eklemeniz gerekmektedir.
20xx Client özelliklerine uygun, USKO'daki gibi birebir uyumlu olması için bütün skilleri düzellttik, böylelikle sunucumuz eşsiz hale gelmiştir.
Rogue
Critical point – Kritik hasar, pot çiftleme, minör çiftleme, drain çiftleme
Blinding - hedefi birkaç saniyeliğine kör etme
Beast hiding – birkaç saniyeliğine görünmezlik
Source marking – Rogue karakterlerin görünmezlik kullanmasını 2 dakikalığına engelleme
Weapon cancellation - Hedefin silahlarını düşürüp hasarını belli bi miktarda azaltma.
Archer
Arrow Shower (5li ok) Cooldown eklenmedi. Okçu karakter oynamayı sevenler için okçu combosu ve skilleri düzeltildi.
Warrior
Shock stun - Belli oranda 1 saniyeliğine hedefi kilitler
Mage
Fire/ice/lightning armor – İlk vuran kişiye hasar verir
Vampiric fire – resistance farketmezsizin 300 300 hasar veren bir zehir yollar
Blink – able to teleport further 20 meters
Freezing distance – hedefi buz içine hapsedip hareket etmesini, skill kullanmasını ve town atmasını önler
Light shock - etki alanındaki herkesi belli bir süreliğine
Mana shield – mana kullanarak %15 hasar emer.
Instantly magic - bir sonraki yeteneğin bekleme süresini ortadan kaldırır
Minor resist - etki alanında kalan düşmanların resistlerini birkaç saniyeliğine %20 azaltır ve üstüne resistance skilli kullanılmasını önler.
Priest
Elysian web - etki alanındaki herkesin resist'lerini %30 artırır. (Yalnızca aynı ırk için geçerli)
Curse refraction - Bütün debuff yeteneklerini 10 saniye boyunca engeller ve belli oranda kullanan kişiye geri yansıtır.
Counter curse - Bütün debuff yeteneklerini 10 saniye boyunca engeller.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Eşyalar
Başlangıç eşyaları belli oranda yeterli gelecektir, fakat CZ de en iyi imkanlara sahip olmak için edinmeniz tavsiye edilen eşyalar aşağıdadır.
Warrior
Takılar - 2x WE (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant), 2x Minotaur's Earring (juraid mountain), String of Skulls (juraid mountain), Sash of Sorrows (juraid mountain) Ring of Felankor(Felankor's Lair), Hero's Valor (Juraid mountain)
Silahlar - Gigantic axe (samma, eslant/CZ), Avedon (bifrost), Lugias (bifrost), Hell Breaker (forgotten temple, PUS), Alternatif olarak: Sword of <selfname> (PUS), Spear of <selfname> (PUS)
Kalkan - Scorpion shield (shaula, eslant/CZ/emc/luferson), Chitin Shield (PUS)
Rogue
Takılar - 2x RE (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant), 2x Howling Rooster (juraid mountain), Skeleton belt (+30 gr, talos, eslant), 2x Legionnaire Band (juraid mountain), Judicious Belt (juraid mountain)
Silahlar - Sherions (bifrost), alternatively: Dagger of <selfname>(PUS), Cold-Hearted Daggers (juraid mountain, PUS), Dark vane (forgotten temple), Bow of <selfname> (PUS), Eagle's Eye (juraid mountain, PUS)
Kalkan - Scorpion shield +0 Chitin shield +0
Mage
Takılar - 2x CE/WE (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant), Flame/Imir/Foverin/Shio Tears rings (bifrost), 2x Lich King's Pride (juraid mountain), 2x Legionnaire Band (juraid mountain)
Silahlar - Hell Blood/Garp/Elysium (bifrost), Scorching/Oasis/Chaotic staff (juraid mountain, PUS), Wreath/Glacier/Lightning erenion (forgotten temple) Alternatif olarak : Staff of <selfname>, Pole of <selfname> (PUS)
Kalkan - Scorpion shield, Chitin shield
Priest
Takılar - 2x CE/WE (+20/fr/gr/lr, harpy queen, eslant), Glass belt (talos, eslant), 2x Lilime's Enticement (juraid mountain), 2x Hero's Valor/Legionnaire Band (juraid mountain), light Belt of Life (juraid mountain), String of Skulls (juraid mountain)
Lightning belt (+50 lr, talos, eslant), (gerektiğinde giymek için)
Silahlar - Lycaon hammer (lycaon, CZ), alternatively: Smite hammer (forgotten temple), Holy animor (bifrost), Stone Splitter (juraid mountain). BP: Iron impact (Weapon Seller npc), Hell Breaker (forgotten temple, PUS), Personal Sword (PUS)
Kalkan - Scorpion shield, Chitin shield, Defender of the Lord (forgotten temple), Large kite shield +5/40 dd (felankor)
Weapon defences
Anti-Weapon defans (spear def, dagger def vb.) dropları Felankor ve Isiloon'a eklenmiştir.
G1-G2-G3 dd dropları isiloon'dan, G4 FP +6 DD25'ler yalnızca Felankor'dan düşmektedir.
G1-G2-G3 dd dropları Ancient ve Treant e düşük oranla eklenmiştir.
5. PUS
PUS sistemimiz düzenli bir biçimde organize edilmiş ve tüm özellikleri kullanılabilir hale getirilmiştir.
Zırh
Valkyrie, Gryphon and Bahamut setleri ve tüm bonusları eklendi - Set = 800kc (500+300)
PUS'tan çektiğinizde sertifika halinde gelir ve bu süre zarfında takas edilebilir ayrıca herhangi bir kullanım süresi yoktur.. [Peddler] Hermes NPC'sinde kırdırıldıktan sonra takas edilemez hale gelir ve 1 aylık kullanım periyodu başlar.
Pathos Gloves
Pathos Eldivenleri her class için ayrı attack ve defence bonusu ayarlanabilir olarak eklendi.
PUS'tan çektiğinizde sertifika halinde gelir ve bu süre zarfında takas edilebilir ayrıca herhangi bir kullanım süresi yoktur. [Peddler] Hermes NPC'sinde kırdırıldıktan sonra takas edilemez hale gelir ve 1 aylık kullanım periyodu başlar.
Magic Bag
Her karakter için 2 Magic Bag kullanılabilir. Çantanızdaki eşyaları saklamak için ekstra yer sağlar.
PUS'tan çektiğinizde sertifika halinde gelir ve bu süre zarfında takas edilebilir ayrıca herhangi bir kullanım süresi yoktur. [Trainer] Kate NPC'sinde kırdırıldıktan sonra takas edilemez hale gelir ve 1 aylık kullanım periyodu başlar.
Silahlar
PUS'ta satılan silahlar ''Eşyalar'' kısmında verilmiştir. PUS'taki silahlar CZ'de daha iyi pk yapmanız için gerekli değildir. Neredeyse her kullanıcı oyun içinde edinilebilen silahlarla aynı seviyede PK yapabilir seviyededir. Fakat yine de ekstraları bulunmaktadır. örnek olarak Dagger of <selfname> ekstra +8 health bonus ve 16 resistance vermektedir.
Cold-Hearted Dagger +8 :Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Tüm <selfname> (70 görevi) silahları takas edilemez ve PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Hell Breaker +8 : Takas edilebilir, Rebirth basılabilir, kullanım süresi yoktur.
Chitin Shield +0 : Takas edilebilir, Rebirth basılabilir, kullanım süresi yoktur.
Eagle Eye +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Chaotic Staff +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Scorching Staff +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
Oasis Staff +8 : Takas edilemez, PUS'tan çekildiği anda 1 aylık kullanım süreci başlar.
War Premium
Yeni War Premium hizmeti, PK servera göre düzenlenmiştir. PvP'den gelen npleri 14 artırmaktadır. Ayrıca kırdırdığınızda bedava 1 adet Trina's Piece mail kutunuza gelecektir. Tüm bonuslarını görmek için PUS'a bakınız.
War Premium'unuzu 2500kc'den alabilirsiniz, kırdırıldıktan sonra 1 aylık kullanım süresi vardır.
Eşya Kilitleme Sistemi - Bu seçenek her inn hostes NPC sinde ücretsiz kullanılabilir.
Rebirth kağıtları : Sexy-KO bir PK serverı olduğundan dolayı rebirth kağıtları PUS'a eklenmiştir. Eşyanızın parlaması dışında başka bir bonus vermemektedir.
(Tekli satılır, 100kc)
TS Kağıtları : Hera, Cougar, Menissiah ve Patrick Ts kağıtları Human ve Orc için 20li paketler halinde 200kc den PUS'a eklemiştir. Her bir kağıdın 1 saatlik süresi vardır.
Nick Değiştirme Kağıdı (NCS) : Karakterinizin ID'sini değiştirmek için kullanabilirsiniz (2000kc)
NP Kurtarma : Eğer çantanızda bu eşya varsa clanınızdan çıktığınız takdirde bağışlamış olduğunuz bütün NP'nizi geri alabilirsiniz. (3000kc)
Dragon Wing / Alencia Wing! : Kanatlarımız eklenmiştir
Notlar :
Sunucumuzun en güzel yanı PUS eşyalarının oyunda edinilebilenlerle arasında bir güç farkının olmaması ve diğer sunuculara kıyasla gayet ucuz olmasıdır.
Yukarıda listelenen silahlar ve zırhlar tamamen opsiyoneldir ve PK yapmanız için kesinlikle gerekli değildir. Bu sunucuda farkı yaratacak olan sizin yeteneğinizdir.
PUS içinde bulunan en önemli eşya Chitin Shield'dır. Fakat bu eşya alındığı takdirde tamamen takas edilebilir ve süresizdir, ve oyunda çoğu kişi oyun içi eşyaları satın almak için Chitin Shield kullanmaktadır.
Unutmayın ki PUS'un amacı yalnızca sunucuyu geliştirmektir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
6.Upgrade
Oyun içinde bulunan tüm unique'ler +6 ya sorunsuz 100% geçmektedir.
Non-Unique eşyalar +8'e 100% geçmektedir
Yalnızca Chitin Shield +8 ye 100% geçme şansına sahiptir.
+6 to +7 = 50%
+7 to +8 = 30%
(Trina's Piece +20% şans ekler) - PUS'tan edinebilirsiniz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
7. Ronark Land/CZ
Ronark Land
Farkedeceğiniz ilk şey 2 Irkın herzaman dengeli olmadığı olacaktır, ikinci şey ise ölü olduğunuzdur. Bu yüzden;
Tüyolar:
- Assassin karakterleri görünmezlik ve cp (critical point) yetenekleri ile ölümcüldür. Light Feet yeteneklerine dikkat edin veya başka bir rogue ile party kurup lupine eyes yeteneğinden yararlanın. Ek olarak tek başınıza da Hell Abyss'teki Centaurlardan Abyss Eye düşürebilirsiniz. (30 saniyeliğine görünmezleri görmenizi sağlar) Mage ve Priest karakterler için DD (dagger defense) eşyaları önemlidir. Duration Item kullanan bir rogue ile DD'niz olmadan 1v1 yapmanız tavsiye edilmez.
- Mage partileri'ne 2 adet priestiniz olmadan yaklaşmanız tavsiye edilmez. Çok hızlı şekilde novalarını vurabilir ve grup halinde gezerler ve bu arada yüksek miktarda NP kazanırlar.
- Çoğu kişide Chitin Shield bulunduğundan bu karakterleri düşürmek için takım çalışması uygulayın. Partynizdeki kişilerle birlikte aynı düşmana saldırın.
ServerDrop List
Mattoc (Pitman Kursat) Valkyrie, Gryphon, Bahamut ve Yeniceri (PUS) Pathos Eldivenleri (PUS) Magic Bag (PUS) WAR Premium(PUS) Premium Potion HP (PUS) Premium Potion MP(PUS) NP increase item (PUS) Reverse Scroll(PUS) Trinas Piece (PUS ve ya Premium Hediyesi ) Monster Summon Staff (PUS) Scroll of Identity (NCS) (PUS) CONT Recovery (PUS) Minotaur's Earring (juraid mountain) String of Skulls (Juraid mountain) Sash of Sorrows (juraid mountain) Ring of Felankor(Felankor's Lair) Hero's Valor (Juraid mountain) Gigantic axe (samma, eslant/CZ) Avedon (bifrost), Lugias (bifrost) Hell Breaker (forgotten temple, PUS) Personal Sword (PUS) Personal Spear (PUS) Scorpion shield (shaula, eslant/CZ/emc/luferson) Chitin shield (PUS) Roque Earing (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant) Howling Rooster (juraid mountain) Skeleton belt (+30 gr, talos, eslant) Legionnaire Band (juraid mountain) Judicious Belt (Juraid mountain) Sherions (bifrost) Personal dagger (PUS) Cold hearted daggers (juraid mountain, PUS) Dark vane (forgotten temple) Personal bow (PUS) Eagle's Eye (juraid mountain, PUS) Cleric Earring /Warrior Earring (+20 fr/gr/lr, harpy queen, eslant) Flame/Imir/Foverin/Shio Tears rings (bifrost) Lich King's Pride (juraid mountain) Legionnaire Band (juraid mountain) Hell Blood/Garp/Elysium (bifrost) Scorching/Oasis/Chaotic staff (juraid mountain, PUS) Wreath/Glacier/Lightning erenion (forgotten temple) Staff of <selfname> , Pole of <selfname) (PUS) Glass belt (talos, eslant) Lilime's Enticement (juraid mountain) Hero's Valor/Legionnaire Band (juraid mountain) light Belt of Life (juraid mountain) Lycaon hammer (lycaon, CZ) Smite hammer (forgotten temple) Holy animor (bifrost) Stone Splitter (juraid mountain) Iron impact (Weapon Seller npc) Hell Breaker (forgotten temple, PUS) Personal Sword (PUS) Defender of the Lord (forgotten temple) Large kite shield +5/40 dd (felankor) Anti-Weapon defans (spear def, dagger def vb.) dropları Felankor ve Isiloon'a eklenmiştir.G1-G2-G3 dd dropları isiloon'dan, G4 FP +6 DD25'ler yalnızca Felankor'dan düşmektedir.G1-G2-G3 dd dropları Ancient ve Treant e düşük oranla eklenmiştir.
[h=1]Scroll +8 Silah ve Kıyafetleri Nereden Bulabilirim?[/h]
Scrolları Nereden Alabilirim?
Maradon town merdiven önündeki [PVP] Kole Esen npc sine sağ tıklayarak scrollarınızı alabilirsiniz. +8 Silah ve Kıyafetleri Nereden Alabilirim?
Maradon merdivenin hemen solundaki [PvP] Weapon Seller e sağ tıklayarak istediğinizi bulabilirsiniz. Maradon merdiveni çıktıktan sonra sol tarafta bulunan [Armor Merchant] Hesta sağ tıklayarak orada bulunan +8 itemleride bulabilirsiniz. PUS içinde bulunan en önemli eşya Chitin Shield'dır. Fakat bu eşya alındığı takdirde tamamen takas edilebilir ve süresizdir, ve oyunda çoğu kişi oyun içi eşyaları satın almak için Chitin Shield kullanmaktadır. Upgrade Oyun içinde bulunan tüm unique'ler +6 ya sorunsuz 100% geçmektedir. Non-Unique eşyalar +8'e 100% geçmektedir Yalnızca Chitin Shield +8 ye 100% geçme şansına sahiptir. +6 to +7 = 50% +7 to +8 = 30% (Trina's Piece +20% şans ekler) - PUS'tan edinebilirsiniz. Unutmayın ki PUS'un amacı yalnızca sunucuyu geliştirmektir.

