uğraştırabilir ama ilginç olurdu 🙂
denemeler güzelmiş beğendim 😀
Dediğim gibi;
Baya bi ilerleme var gibi düsünüyorum. byte byte ayırarak neyine ne ise yaradıgını cozdum suan.
Pelerinin kosarken havalanmasından , kabarık durmasından , boyunun , eninin , karaktere uzaklıgının , karaktere paralel durmasından vb. ozelliklerine kadar cozdum.
Pelerin mantığı kolaymış aslında sadece zorlıyacak yer n3mesh bölümü olacak gibi geliyor.
o kadar byte arasından neyin ne yaptıgını bulmak baya bi zorlar.
okuduğm Kısım
Baya bi ilerleme var gibi düsünüyorum.
Gerisini okumadım 😀
hayalimdir ezio auditore pelerininin knight online'da olması 😀
![]()
güzel . aslında şey yapılabilir mi.. pelerin symbol olucak yani herkes kendi symbolunu çizip oraya atıcak o symbol pelerin i kaplıcak adam istediği deseni yapar terzi gibi diker pelerinini sonra arkasında kendine kendi clanına özel pelerin olur nasıl olur ?
dediğin yapıla bilecek bişey . basit de aslında cloak .dxt ler açıp editlenmesi gerekiyor .
Ahh şu yeni gençlik herşeyi dxt sanıyorsunuz ya bitiyorum bu sözlerinize.
Dxt ile alakası ne arkadasım ? Hönk
Bence saçmalıyorsun. ben sadece mustafa yapıla bilir mi die sormus. bende orda cloak...dxt leri editlenirse sembol pelerini kaplıya bileceğini sölemek istedim . bende senin bu cümlene bittim. bravo
DXT Knight Online'nin sıkıştırılmış imaj formatıdır. Normal bir bmp veya jpgden işlev olarak farkı yoktur.
Pelerin arkası sembol olayına gelince, sembol pelerine render sırasında ekleniyor, boyutu exenin içinde hardcoded şekilde. Exede gerekli düzenlemeler yapılarak büyütülebilir, cloak dxtlerini editleyerek olmaz, çünkü bir yığın clan var ve her birinin ayrı bir dxtsi olması lazım, bunun içinse clan sembollerindeki mantığın pelerine aktarılması lazım(symbol_us klasörü).
Velhasıl kelam, ilk 5 clan için böyle bir olay düşünülebilir, 5 adet g0 pelerini hazırlanıp kullanıcıya oyun açılışı sırasında clan liderlerinin hazırlayacağı image'ler yollanır, bu da açılış süresini biraz uzatır tahminimce. Veya algoritma biraz daha geliştirilerek clan liderleri pelerin imagesini değiştirdiği zaman güncelleme yaptırılır, hash kontrolü ile imagelerin aynı olup olmadığına bakılır.
Noahsystem'in düşünmesi gereken şeylere kafa yormaktan bıktım 😀
Ula mazot herif cloak.dxt ne ise yariyor onu söyle bana bakayım , cloak.dxt pelerinin rengine yarıyor. Sembol bölümünü exe okuyor , exeden pixel boyutunu büyütmedikce olmaz o dediğin olay.
Dxt nin bi kaplama olduğunu bilmediğinden yeni başlamışsın dxt dxt tutturuyorsunuz. Daha dünde tbl diyordu Client taraflı görüntü olayını değiştirmeyi bişey sanıyorsunuz. Farkındaysan konu bana ait üstünde çalışmalar yaptım ki biliyorum pelerine bi kere olsun baktın mı da böyle saçma sapan yorumlar atıyorsun ? DXT SADECE Bİ KAPLAMADIR. PAİNTTE YAPTIGIN Bİ RESİM GİBİ DÜSÜN , Hic bi ozelligi yoktur.
---------- Yorum eklendi 13:19'da ---------- Önceki yorum 13:09'da ----------
Sen simdi anlama güclüğü cekiyorsun resim ekleyeyim öyle daha iyi anlarsın.
Resimde gördüklerin cloak.dxt yani pelerinin kaplamaları sembol nerede burda bana bi anlat bakayım ? Pvp yi editlemeye yeni başlayanların hepsi dxt yi değiştirsem olur mu dxt yle oynasam olur mu diye konuşur. Yeni başlamışsın öğretiyoruz hala artistlik yapıyor.
![]()