⏩ OldSchoolKO ✅ | " VALHALLA " 2.000.000 TL ÖDÜL ⭐ 3 YIL ARADAN SONRA ✅ v.1098 MYKO EFSANESİ ⚔ OFFICIAL 17.05.2024 - 21:00 ⏪
Cuceko

İstanbulda raylı dolap fiyatlarında kampanya Nar Store

  •         

            

            

            

            

  • HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding
H Çevrimdışı

hgirua

Yeni Cüce
29 Aralık 2018
17
0
1
44
Raylı dolap ev dekorasyonunda bayanlar için oldukça önemli bir yer edinmektedir. Evlerimizde yatak odası boyutları dar olduğunda eğer tek çocuk varsa yada yeni evli isek genelde boş olan bir oda raylı dolap odası yapılmak isteniyor. Hatta bazı evlerde kullanılmayan balkonlar raflı sistemler ile giyinme odasına dönüştürülüyor. Yada balkona ek dolaplar yada Raylı dolap alınarak bu alanlarda depolama alanı olarak kullanılıyor.
Son yıllarda sosyal medyanında etkisi ile birçok şeye ulaşmak istiyoruz. Yeni çıkan ayakkabılara, moda olan kabanlara, kıyafetlere dolayısı ile dolaplarımız nerede ise ağzına kadar dolu durumda Her bayanda olduğu gibi bende de durum farklı değil maalesef ben zaman zaman dolabımı boşaltmaya çalışıyorum. Giymediğim eşyalarla vedalaşarak bu duruma çözüm bulmaya çalışıyorum. Ama yine de kullanışlı ve verimli bir giyinme odasına sahip olduğunuzda tüm eşyalarınızı sığdırmak zor olmayacaktır. Umarım bu yazım sizin için faydalı olur.

Evinizde giyinme odası tarzını belirlerken yukarıdaki soruları kendimize sormak lazım ve bu noktada konumlanacağı yere göre çözümler bulmakta yarar var. Çünkü yatak odanızda akşamları uyuduğunuz, kitap okuduğunuz bir alanda açık giyinme odası planlayıp bunu da her gece yatarken görmek sizi rahatsız edebilir. Emin olun dolabınız reklamlardaki inci gibi düzenlenmiş beyaz gömleklerden oluşan dolaplara benzemeyecek bu karışıklığı sürekli görmek istemezsiniz. Bu nedenle giyinme odası nı yatak odasından ayıran mutlaka bir paravan ,ayna, sürgülü kapı, kullanmanızı tavsiye ederim.



Raylı dolap Tasarlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Öncelikli olarak odanızın şekli ve konumu önemli bu noktada dikkat edilecek konular;
•Giyinme odası yatak odasından bağımsız bir oda da mı kullanılacak?
•Giyinme odası yatak odası içerisinden mi girilecek?
•Yatak odanızda uyuduğunuz alandan dolaplar görülecek mi?
•Sizin için pratiklik mi önemli yoksa görsel olarak şık kapaklar görmek mi önemli?
•Evinizin tarzı nasıl? Giyinme odası açık raf sistem mi olmalı yoksa kapalı mı olmalı?
•Giyinme odası çatı arasında mı kullanılacak?
•Biz yaşam tarzımızda en çok neler kullanıyoruz? Örnek verecek olursak klasik giyinen ve elbise giymeyi seven bir bayanın dolabında mutlaka uzun elbise alanı olmalı , tabi yalnız yaşamıyorsak eşimizin tercihleri de önemli daha çok gömlek giyen, takım elbise tercih edenlerde askı çoğunlukta olmalı gibi…



[/url]Raylı dolap nın konumu yatak odası içinde ve ayrı bir kapı ile ayrılabiliyorsa kendi zevkinize göre açık raf sistemleri tercih edebilirsiniz. Giyinme odasının açık raflı olması size eşyalarınızı bulmada kolaylık sağlayacaktır. Dolap kapakları tercih edildiğinde köşe dönen kısımlarda ölü alanlar kalacaktır. Alüminyum raflı sistemler size bu noktada çözüm olacaktır. Ancak giyinme odasını evin içerisinde farklı bir oda da planlıyorsanız ben kapalı tercih etmenizi öneririm. Eve gelen kişilerinde girebileceği yada wc yi kullanırken görebileceği bir oda açık ve dağınık olmasa daha iyi olur fikrindeyim.
Odanızın boyutu büyük ise seçenekler sınırsızdır. Makyaj aynası alanı, koltuk , berjer koyabileceğiniz yerler bile planlayabilirsiniz. Ben yazımda daha çok dar alanlar kullanışlı raf düzenlerinden bahsetmek istiyorum.

Raylı dolapda raf sistemleri nasıl olmalı?
Odanızdaki rafları seçerken kıyafet seçenekleri önemli erkeklerde mutlaka üstte bir askı ve altta bir pantolon askı alanı planlanmalı. 80, 90 cmlik raflar kazak ,sweat, tshirt koymak için kullanışlı olacaktır.
İç çamaşırı, çorap , kemer, kol düğmesi, gibi özel eşyalarınız için çekmece tercih etmenizde yarar var. Daha kullanışlı ve pratik olacaktır.
Depolama alanı evlerde çok önemli olduğu için mutlaka raflarınızı tavana kadar yaptırmanızı tavsiye ederim. En üst kısımlar çok yüksek kullanamayız demeyin Çok sık kullanmadığınız kayak kıyafeti , kışlık bot , küçülen kilo aldığınızda kullanamadığınız kıyafetleri ayırıp o alanlara koyabilirsiniz. Ben giyinme odasında metal askılar kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bir çok görselde kullanılıyor ama bence zamanla toz yığınına dönüşüyorlar ve tavana kadar kullanacağınız alan 150 cm lik bir metal askı ile kullanışsız hale geliyor.

Eğer gece kıyafetlerinizi koymak için bir bazanız yoksa ki bence küçük evlerde mutlaka yatak alırken bazalı yatak almalısınız yeni evlenecek olan arkadaşlar umarım okursunuz. Çocuk olduktan sonra evde inanılmaz bir eşya yoğunluğu oluyor. Bu nedenle evlenirken karar vereceğiniz her şeyin hem göze hitap etmesini hemde kullanışlı olmasına dikkat edin lütfen instagram, pinterest gibi yerlerdeki görseller yanıltıcı olabilir. Gece kıyafeti neden baza da diyecek olursanız Senede bir kere giyeceğiniz hatta bir daha giyemeyeceğiniz o elbiselere giyinme odasında baş köşe de yer vermek gerek mi bilemiyorum tercih sizin yukarıdaki görselde uzun bir elbise alanı da kullanılmış. Raflar kazaklar için , günlük t shirtleriniz için kullanışlı olacaktır. Evli olanlar tabi bu görseldekini simetrik olacak şekilde düşünmeliler tüm raflar benim gözüyle bakmayın fotoğraflara Birde kocanız var. Ona da biraz alan bırakın olur mu
Giyinme odanızda alan büyük ise orta kısımlarda ada şeklince çekmeceler kullanılabilir, oturma alanı oluşturulabilir. Görselde ki gibi tavana kadar aynalı raflı bir mobilya da tercih edebilirsiniz.

Raylı dolap Çekmece Düzenleri Nasıl olmalı?
Biz bayanların kıyafet dışında bir çok aksesuar, gözlük, takı çanta gibi ürünleri vardır. Bunların tamamını odamıza sığdırmak istersek pratik çözümler bulmak faydalı olacaktır. Raflarda çekmecelerde eklemeler yapabilirsiniz. Çekmece ve raf ölçülerinizi kullanacağınız çanta, ayakkabı boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
Çekmeceleri planlarken ayakkabı raflarını raylı yapabilirsiniz. daha çok hangi ayakkabı tarzını seviyorsanız ayakkabı raflarınızı ona göre planlayabilirsiniz babet raflarınız için 15 cm yeterken topuklu ayakkabılar için 20-22 cm gibi raf arası boşluk bırakabilirsiniz.

İstanbul Giyinme odası Raylı dolap Sürgülü dolap