⏩ OldSchoolKO ✅ | " VALHALLA " 2.000.000 TL ÖDÜL ⭐ 3 YIL ARADAN SONRA ✅ v.1098 MYKO EFSANESİ ⚔ OFFICIAL 17.05.2024 - 21:00 ⏪
Cuceko

Ce Belgesi Nasıl Alınır

  •         

            

            

            

            

  • HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding
M Çevrimdışı

mustafa26

Kayıtlı Üye
22 Eylül 2016
282
0
16
34
Ce Belgesi Nasıl Alınır?



Dünyada her geçen gün birbirinden farklı yeni yeni ürünler, yeni yeni malzemeler üretilmektedir. Bu malzemeler, belirli ve yetkilendirilmiş şirketler ve kurumlar tarafından korunmaktadır. Her malzemeye uygun koruma yöntemleri, anlaşma türleri mevcuttur. Bu tür malzemelerde, ürünün satıldığı bölgenin standartlarına uygunluğu aranmaktadır. Bu gerekli belgelerden birisi de Ce belgesidir.



Peki, Ce Belgesi Nedir?



Ce belgesinin Conformite European kelimelerinin kısaltılmış halinden oluşturulmaktadır. Ce belgesinin anlamı, bahsedilen ürünün Avrupa standartlarına uygunluğu anlamına gelmektedir. Ce belgesi ve Ce işareti, ürünün Avrupa standartları tarafından korunulması anlamına da gelmektedir. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de bu zorunluluk mevcuttur. Satışı yapılan veya üretimi yapılan ürünün Avrupa ülkelerinde kullanılması için gerekli olan pasaport da denebilir.



Ce belgesi ve ambalajında, etiketinde ve benzeri yerlerinde Ce etiketi bulunmayan ürünler Avrupa ülkelerine giremez. Dolayısıyla Avrupa ülkelerinde satışına izin verilmemektedir. Bu etiket, söz konusu satış ve üretim malzemesinin bölge genelinde dolaşımına izin verilmesi anlamına gelmektedir. Ce belgesi ve Ce işareti herhangi bir marka adı değildir. Herhangi bir kuruluş ismi olmadığı gibi, sadece üretici firma tarafından ürünün üstüne işlenmektedir.



Ce belgesi nasıl alınır?



Ürüne ait Ce belgesinin alınması birçok anlama gelmektedir. Bunlardan bazıları; insanların sağlığına zararlı olmadığı, hayvan ve bitki yaşamına zararlı olmadığı, çevre ve çevre kullanımına zararlı olmadığı anlamıdır. Ce etiketi veya işareti kullanılmadan piyasaya sürülüp, satışı yapılan üründen tamamen üretici firma sorumludur. Bununla birlikte yaşanan problemlerde üretici firmaya yaptırım uygulanmaktadır.



Bazı koşullarda ürünün üreticisi Avrupa Birliği içerisinde olmayabilir. Bu tür durumlarda üründen sorumlu olan kişi ithalatçı firmadır. Bu durumda ürünün Avrupa standartlarına uygunluğunu, ithalatçı firma belirtmek durumundadır.



Ce belgesi veren firmalar nelerdir?



Ce belgesi, ülkemizde de 2004 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmiştir ve kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Türkiye'den çıkan ürünlerin, yurt dışında kullanımı için ürüne ait pasaport niteliğindedir. Ülkemizde bulunan bazı görevlendirilmiş kuruluşların üretici firmaya veya ithalatçı firmaya Ce belgesi verme yetkisi vardır. Ce belgesi veya Ce işaretiyle ilgili detaylı bilgiyi [url]www.cebelgesi.biz[/url] adlı siteden edinebilirsiniz.