DeathKO | v.24xx Light Farm | PHOENIX | 26 Nisan Cuma 22:00'da Açılıyor!
Cuceko
Cuceko

Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

  •         

            

            

            

            

  • HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding
B Çevrimdışı

beyongs

Kayıtlı Üye
18 Kasım 2017
630
0
16
Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?



Dünyada en çok görülen ağrılardan birisi de bel ağrısıdır. Baş ağrısından sonra en çok görülen ağrılar arasında yer alan bel ağrıları yaklaşık olarak insanların %80’inde, hayatlarının bir döneminde ortaya çıkmaktadır. Bel ağrılarının iç organlardaki rahatsızlıklar, bazı jinekolojik sorunlar, çeşitli enfeksiyon hastalıkları, romatizmal hastalıklar, dar kanal, bel fıtığı ve daha pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabileceğini söyleyen Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, önemli açıklamalarda bulundu.



Omurganın bel kısmında yer alan omurların arasındaki disklerin fıtıklaşması ile bel fıtığının ortaya çıktığını dile getiren Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, fıtıklaşan disklerin bu bölgeden, bacaklara uzanan sinirlere baskı yaptığını, belde ve bacakta ağrıların yaşanmasına neden olduğunu ifade etti.





Bel Fıtığının Belirtileri


İdrar tutamama ya da yapamama, bacaklarda güç kaybı gibi problemlerin fıtığın ilerleyen durumlarına işaret ettiğini belirten Ahmet Yıldızhan, “Bel fıtığının en çok görülen belirtileri arasında bir ya da her iki bacakta görülen ağrılar, uyuşmalar, hareket kısıtlılıkları, yürümede ve oturmada güçlük yer almaktadır. Fıtıklaşmanın çok ilerlediği durumlarda ise idrar tutamama veya yapamama problemi, cinsel iktidarsızlık, yürüyememe ve doğrulamama gibi problemler baş göstermektedir. Bu belirtilerin olduğu hastalarda tedavi için cerrahi yöntemlere başvurulmaktadır.” dedi.



Bu seviyedeki hastalarda kullanılan ağrı kesici ya da kas gevşetici ilaçların herhangi bir etki göstermeyeceğini söyleyen Doç. Dr. Yıldızhan, fıtığın bu seviyelere ulaşmaması için erken tanı konması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.




Bel Fıtığı Teşhisi ve Tedavisi


Uzman hekim gözetiminde, muayene ve MR görüntülemeleri ile bel fıtığının kolay bir şekilde teşhis edilebildiğini vurgulayan Yıldızhan, bel fıtığı teşhisinde bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans gibi görüntüleme cihazlarının kullanıldığını belirtti. Bu gibi cihazlar ile fıtığın hangi seviyede olduğunun tespit edildiği ve hastalığın evresine göre tedavi yönteminin belirlendiğini dile getiren Doç. Dr. Yıldızhan, “Hastalığın ilk evrelerinde yatak istirahati, kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar, fizik tedavi gibi yöntemler ile bel fıtığı kontrol altına alınabilmektedir. Daha ileriki evrelerde ise cerrahi işlem çözüm olmaktadır.” dedi. Yıldızhan, Mikrocerrahi yöntemler sayesinde hastaların operasyondan birkaç saat sonra veya ertesi gün evlerine gidebileceği ve kısa bir süre sonra rutin hayatlarına dönebileceğine dikkat çekti.



Nöroşirurji Uzmanı

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan

www.ahmetyildizhan.net